سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دکتر احمد به پژوه

صفحه خانگی پارسی یار درباره

به نام خدا

به‌ نام‌ خدا

دکتر احمد به‌پژوه‌

در سال‌ 1327 در شهر تهران‌ دیده‌ به‌ جهان‌ گشود. در سال‌ 1353 دانش‌نامة‌ کارشناسی‌ (لیسانس‌) خود را در رشته‌ خدمات‌ اجتماعی‌ از دانشگاه‌ علامه‌ طباطبایی‌ دریافت‌ کرد. آن‌ گاه‌ برای‌ ادامه‌ تحصیل‌ راهی‌ شیراز شد و در سال‌ 1359 به‌ اخذ دانش‌نامة‌ کارشناسی‌ ارشد (فوق لیسانس‌) در رشته‌ علوم‌ تربیتی‌ (گرایش روان‌شناسی تربیتی) از دانشگاه‌ شیراز نایل‌ گردید و از همان‌ سال‌ به‌ عنوان‌ عضو هیات‌ علمی‌ در دانشگاه‌ شیراز مشغول‌ به‌ کار شد. وی‌ در سال‌های‌ 1360 تا 1362 در ستاد انقلاب‌ فرهنگی‌ سابق‌ (شورای‌ عالی‌ انقلاب‌ فرهنگی‌ کنونی‌) فعالانه‌ در گروه‌ برنامه‌ ریزی‌ علوم‌ انسانی‌ و کمیته‌ برنامه‌ریزی‌ علوم‌ تربیتی‌ اشتغال‌ داشت‌ و در سال‌ 1361 به‌ دانشگاه‌ تهران‌، دانشکده‌ روان‌شناسی‌ و علوم‌ تربیتی‌ پیوست‌ و ضمن‌ پذیرش‌ مسوولیت‌های‌ گوناگون‌، به‌ تدریس‌ و تحقیق‌ پرداخت‌. در سال‌ 1365 جهت‌ ادامه‌ تحصیل‌ به‌ انگلستان‌ عزیمت‌ کرد و در سال‌ 1369 موفق‌ به‌ اخذ دکتری‌ روان‌شناسی‌ کودکان‌ استثنایی‌ از دانشگاه‌ کیل, انگلستان‌ گردید و از همان‌ سال‌ به‌ ایران‌ بازگشت‌ و به‌ خدمات‌ آموزشی‌ و پژوهشی و اجرایی خود ادامه‌ داد.

دکتربه‌پژوه‌ در حال‌ حاضر دانشیار روان‌شناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشکدة‌ روان‌شناسی و علوم‌ تربیتی‌، دانشگاه‌ تهران و مشاور رئیس دانشکده در امور بینالملل ‌است‌. وی‌ در سال‌های‌ اخیر مسوولیت‌ مجلة علمی-پژوهشی پژوهش اداره‌ کل‌ امور آموزشی‌ و تحصیلات‌ تکمیلی‌ دانشگاه‌ تهران‌، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی و معاونت پژوهشی دانشکده روان‌شناسی و علوم‌تربیتی, راه‌اندازی‌ و اجرای‌ کارگاه‌های‌ آموزشی‌ مهارت‌های‌ تدریس‌ در دانشگاه‌های‌ کشور، عضویت‌ در شورای‌ طرح‌ جامع‌ آموزش‌ خانوادة‌ انجمن‌ اولیا و مربیان‌، کارشناس‌ برنامه‌های‌ خانواده‌ سازمان‌ صدا و سیمای‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ و همکاری‌ با وزارت‌ آموزش‌ و پرورش‌ و وزارت‌ علوم‌، تحقیقات‌ و فناوری‌ و دبیر علمی‌ نخستین‌ همایش‌ بین‌المللی‌ کودکان‌ با ناتوانی‌ هوشی‌ را به‌ عهده‌ داشته‌ است‌.

از برخی‌ آثار دکتراحمد به‌پژوه‌ می‌توان‌ به‌ کودکان‌ چگونه‌ رفتار می‌کنند؟ جوان‌ و تشکیل‌ خانواده‌، خانواده‌ و فرزندان‌ در دورة‌ ابتدایی‌، چه‌ کسی‌، با چه‌ نوع‌ شخصیتی‌، کدام‌ شغل‌ را انتخاب‌ می‌کند؟ چهار نوشتار دربارة‌ مددکاری‌ اجتماعی‌، اصول‌ برقراری‌ رابطة‌ انسانی‌ با کودک‌ و نوجوان‌، کمک‌ به‌ رشد گفتار و زبان‌ کودکان‌ عقب‌ مانده‌ ذهنی‌، راهنمای‌ زندگی‌ نامه‌ و نظریه‌های‌ روان‌ شناسان‌ بزرگ‌ ، فرهنگ‌ توصیفی کودکان‌ استثنایی‌، انتظارهای‌ کودکان‌ از مادران‌ و پدران‌ چیست‌؟، خانواده‌ و برنامه‌های‌ درسی، بهبود بخشی مهارت‏های اجتماعی کودکان‌، گامهای نخستین به سوی خواندن، چالش مشق شب ، دانشآموزان با مشکلات عاطفی و رفتاری، خانوادهسنجی و ازدواج موفق و خانوادة سالم، چگونه؟ اشاره‌ کرد. افزون‌ بر این‌، وی‌ بیش‌ از بیست‌ مقاله‌ به‌ زبان‌های‌ فارسی‌ و انگلیسی‌ در نشریات‌ علمی‌ منتشر و در کنفرانس‌های‌ گوناگون‌ ارایه‌ کرده‌ است‌.